DVP Project Informatie Management (PIM)

DVP faciliteert met (PIM) Project Informatie Management een 24/7 bereikbaar digitaal archiveringssysteem

Ontwerp- en bouwprocessen worden gekenmerkt door een veelvoud aan betrokken partijen die veelal op projectbasis samenwerken in ‘gelegenheidscoalities’. Waar in het verleden sprake was van een strikte scheiding tussen het ontwerpteam en de bouwende partijen is de huidige trend dat bouwende partijen het ontwerptraject (gedeeltelijk) overnemen.  De verregaande scheiding tussen ontwerpende en bouwende partijen gaat dan ook steeds vaker plaatsmaken voor het vroegtijdig uitwisselen van kennis en ervaringen tussen ontwerpende en bouwende partijen.

Vanwege de omvang en complexiteit van projecten is het wenselijk dat de kennisuitwisseling gestructureerd en overzichtelijk wordt gefaciliteerd. Omdat de uitvoering van werk door snelle internetverbindingen steeds minder plaats- en tijdgebonden is, heeft DVP een online Project Informatie Management systeem (PIM) ontwikkeld. Vanuit dit platform kunnen de verschillende betrokkenen bij uw project integraal samenwerken en is uw projectdocumentatie voor alle deelnemers vanaf iedere locatie met een internetverbinding 24/7 beschikbaar.

PIM is ontwikkeld vanuit de jarenlange praktijkervaring van DVP in toonaangevende projecten door heel Nederland. DVP is als sturende partij actief in de initiatief-, ontwerp- en bouwfase en begrijpt als geen ander de behoefte van betrokken partijen aan gestructureerd en overzichtelijk informatiemanagement. Met het Project Informatie Management systeem (PIM) van DVP bent u als opdrachtgever verzekerd van:

  • een flexibel systeem dat m.b.t. opbouw en autorisatie is afgestemd op uw wensen;
  • 24/7 beschikbaarheid middels een webbased interface;
  • veilig exporteren van grote hoeveelheden data middels DVP Transfer.

Als opdrachtgever zit u niet te wachten op een gebruiksonvriendelijk systeem, waarbij u gedurende het project ook nog eens met diverse variabele kosten wordt geconfronteerd voor het aantal gebruikers, hoeveelheid dataopslag, consultancy etc.. PIM van DVP is dan ook een schaalbaar product dat, afhankelijk van de wensen van de opdrachtgever, de fase van het project waarin het product wordt aangeboden en de duur van het project, iedere keer weer als maatwerkoplossing wordt aangeboden. Dit voor een vast bedrag per maand en, wanneer gewenst, maandelijks opzegbaar.