Het nieuwe hoofdkantoor Danone Baby Food en Medical Nutrition in Hoofddorp


Nieuwe hoofdkantoor van Danone Baby Food and Medical Nutrition in Hoofddorp
Het nieuwe kantoor (BVO 9.000 m²) is een inspirerend, gezond en duurzaam gebouw dat ontwikkeld is door RED Company en ontworpen door het architectenbureau Powerhouse Company. Een state-of-the-art en slim kantoorgebouw, met een sterke focus op duurzaamheid en gezondheid.

Design & interior
In opdracht van Danone heeft DZAP het interieurontwerp gemaakt. In het hart van het gebouw ligt het ruime atrium dat direct in het oog springt bij binnenkomst. Hier zijn diverse functies terug te vinden zoals vergaderruimtes, een bedrijfsrestaurant volledig gericht op duurzame voeding en een tribunetrap waar grote townhall meetings gehouden worden.
Het nieuwe kantoor wordt een inspirerend, gezond en kostenefficiënt gebouw gericht op samenwerking, hetgeen de “One Planet, One Health” ambitie van Danone weerspiegelt.

Turnkey levering
Tijdens de ontwikkeling van het nieuwe hoofdkantoor van Danone voert Diepenhorst De Vos en Partners (DVP) gedurende de ontwerp-, realisatie en nazorgfase het projectmanagement. Danone heeft gekozen voor een turnkey levering van het project. Opdrachtgever heeft hiervoor aanvullend DVP ingeschakeld in de rol van projectmanager bij de begeleiding van de fit out. Dit omvat werkzaamheden tijdens de voorbereiding-, inkoop en realisatie van de fit out (inclusief nazorg) voor de turnkey levering.

Welzijn, gezondheid en een veelzijdige werkomgeving
LEED voor duurzaamheid en WELL voor gezondheid, zowel in als in de directe omgeving van het gebouw. Het ontwerpteam heeft een duurzaam gebouw ontworpen, dat bijdraagt aan een betere leefomgeving door CO²-uitstoot te reduceren en zuinig te zijn met energie en water. Tegelijkertijd weerspiegelt het nieuwe kantoor Danone‘s toewijding voor welzijn en gezondheid door een sterke focus te leggen op een gezond binnenklimaat en een comfortabele, veelzijdige werkomgeving.

Betrokken partijen
Opdrachtgever: RED Company/One Planet B.V.
Projectontwikkelaar: RED Company
Projectmanagement: DVP
Architect: Powerhouse Company
Interieurontwerp: DZAP
Eindgebruiker: Danone
Hoofdaannemer: Pleijsier Bouw Genemuiden

 

Visuals: RED Company/Beauty & The Bit