Leiden Office Janssen

Locatie
Leiden Bio Science Park

Opdrachtgever
Janssen Biologics B.V. en Janssen Vaccines & Prevention B.V., onderdeel van Janssen, de farmaceutische bedrijven van Johnson & Johnson

Architect
Powerhouse Company

Oplevering
Q1-Q3, 2023

Gebouwfunctie
Kantoorgebouw
Laboratorium

Gebouwoppervlak
13.500 m²

Bijzonderheden
In opdracht van Janssen Biologics en Janssen Vaccines & Prevention ontwikkelt RED Company samen met ontwikkelpartners Gemeente Leiden en grondeigenaar Universiteit Leiden een nieuw state-of-the-art kantoorgebouw inclusief laboratorium op het Leiden Bio Science Park. Met dit gebouw, naar ontwerp van Powerhouse Company, zal een nieuwe norm gecreëerd worden voor het werken in de 21e eeuw. Gezondheid, kwaliteit, veiligheid, samenwerking, duurzaamheid en transparantie zijn de belangrijkste uitgangspunten. Het is ontworpen met grote en flexibele werkruimtes welke omringd worden door diverse gebouwgebonden faciliteiten als een ruim en licht atrium, een daktuin en een volwaardig bedrijfsrestaurant.

Het gebouw zal zeer geavanceerd, duurzaam en gezond zijn. Dit zal zich uiten in certificaten voor BREEAM voor duurzaamheid en WELL voor gezondheid en welzijn in en buitenom het gebouw.

Er wordt binnen dit project gewerkt met een team van adviseurs en bouwers. Het project wordt gerealiseerd For Janssen VOF wat een samenwerking is tussen Bouwbedrijf Osnabrugge, Valleibouw en Construction Company. Roodenburg neemt de installatietechnische werkzaamheden voor haar rekening en Byldis realiseert de hoofddraagconstructie en de gevel. Van Rossum is aangesloten als constructeur, DGMR voor bouwfysica en duurzaamheid. Het projectteam wordt dagelijks aangestuurd door DVP.

 

Werkzaamheden
• Projectmanagement
• Dagelijkse aansturing projectteam

Diensten
· Bouwmanagement